Ik doe CHI

Doe CHI in de originele Tai Chi oefening. Leer de Yang 10 vorm in beweging en visualisatie.

Tai Chi is een bewegingsvorm die ontstaan is uit de vechtsport Kung Fu. De oude Kung Fu meesters bemerkten dat zij meer potentie hadden dan pure spierkracht en snelheid. Deze meesters zijn gaan oefenen met het werken vanuit energie (CHI).

De bewegingsvorm is erop gericht om balans, interactie en focus te genereren. Dit wordt tot stand gebracht voor 50% door de vorm van de beweging die je met je lichaam maakt en voor 50% door de visualisatie van de vorm die je met je geest maakt.

De authentieke Yang stijl in Tai Chi kent verschillende vormen. De meest eenvoudige daarvan is de Yang 10 vorm.

Elke cursus TransparenCHI zal elementen van of verwijzingen naar de overige cursussen bevatten.

In de cursus Ik doe CHI wordt deze vorm stap voor stap uitgelegd inclusief de originele visualisaties.

Elke les wordt een ander aspect van de vorm uitgelicht en geoefend. De cursus bestaat uit samen de vorm uitoefenen, uitleg en jezelf testen met een sparring partner. De opbouw van de cursus is dusdanig dat je op willekeurig welk moment kan instappen.

De kracht van herhaling: elke keer dat je de vorm uitoefent is de enige verandering je eigen lichamelijke of geestelijke toestand.

Elke keer beoefenen betekent een verdieping in je eigen zijn, een verheldering van je geest en een versterking van je levensenergie in je lichaam.

Transparent CHI? Wat is dat?

Transparent CHI is de oefening om jezelf dusdanig te ontwikkelen dat je meer in staat bent je eigen geluk te genereren en dat van de mensen om je heen. Met deze oefening zul je meer vervuld raken van liefde voor en dankbaarheid om alles om je heen.

De oefening van Transparent CHI is gebaseerd op een lange traditie van denkers, doeners en toegewijden die toegepast is in het hier en nu.

In de toepassing van het hier en nu is gebleken dat de oefening heel direct en concrete vruchten afwerpt. De transparantie en de CHI die deze oefening teweegbrengt heeft al velen verder op weg geholpen een gelukkiger leven te leiden.

CONTACT

Transparent CHI is te vinden in de omgeving Amsterdam (Krommenie).

De beginners en gevordeen cursussen worden gefaciliteerd door de Yoga Studio I amYoga.

Overige cursussen zijn op aanvraag, informeer via de knop hieronder.

Informeer naar een cursus

Wij nemen binnen een week contact met je  op.